Epilarea cu ceară – la ce efecte te poți aștepta și ce recomandări trebuie să iei în seamă înainte de utilizarea acestui tratament

Ce este epilarea cu ceară? Cine ar trebui să fie tentat de această metodă de îndepărtare a părului? La ce efecte te poți aștepta și cât durează? Există contraindicații pentru epilarea cu ceară? Vei găsi răspunsurile la aceste întrebări în articol! Merită să te familiarizezi cu această metodă pentru o piele netedă, fără iritații. 

Epilarea cu ceară a câștigat cu siguranță recunoaștere în rândul femeilor din multe țări din întreaga lume. Deși în prezent este înlocuită de epilarea cu laser, există încă mulți susținători ai metodei tradiționale. Cu ceară, poți efectua epilarea picioarelor și a altor părți ale corpului în confortul propriei case sau să mergi la un salon de înfrumusețare profesionist pentru acest tratament. 

Cum are loc procedura de epilare cu ceară?

Dacă ai decis să achiziționezi un kit epilare ceară, trebuie să știi cum se folosește corect. Depilarea cu ceară a picioarelor și a altor părți ale corpului constă în încălzirea acesteia la temperatură adecvată pentru a obține o formă semi-lichidă. Următorul pas este aplicarea produsului pe piele. Este important să fie aplicată în direcția creșterii părului, iar îndepărtarea acesteia trebuie să fie făcută în direcția opusă.

Poți fi sigură că acest tip de epilare este foarte eficient, deși nu este unul dintre cele mai plăcute tratamente. Mai mult, majoritatea părului este îndepărtat împreună cu rădăcina, ceea ce face ca acesta să crească mult mai puțin, firele de păr devenind slabe și subțiri. Este de remarcat, însă, că aceste tratamente trebuie repetate în mod regulat, deși nu la fel de des ca epilarea clasică cu epilatorul. Este o chestiune individuală, dar efectul pielii netede poate dura până la câteva săptămâni. 

Acasă sau într-un salon de înfrumusețare?

Pentru a nu te îngrijora ce tip de ceară să alegi, merită să mergi la un salon de înfrumusețare. Dacă nu ai experiență, să faci singură acest tratament acasă îți poate irita pielea. Dacă te hotărăști să te epilezi cu ceară și pașii sunt efectuați corect, rezultatele cu siguranță te vor surprinde! Pielea ta va rămâne netedă câteva săptămâni. Odată ce încerci să te epilezi cu ceară și vei vedea rezultatele, nu te vei mai întoarce niciodată la o altă metodă de epilare.

Recomandări înainte și după epilarea cu ceară

Ce trebuie să reții când mergi la o epilare cu ceară la un salon de înfrumusețare? Este foarte important să îngrijești corect pielea înainte și după tratament. Epilarea cu ceară este foarte probabil să fie un factor care îți va irita pielea delicată. Pentru a preveni disconfortul și senzația de arsură, este foarte important să hidratezi pielea.

Totuși, nu uita să nu folosești loțiuni prea grase înainte de tratament, căci astfel ceara nu se lipi așa cum trebuie de piele și rezultatele nu vor fi cele așteptate. De asemenea, merită să îți amintești să nu expui pielea la razele soarelui, care o pot irita suplimentar, imediat înainte și timp de câteva zile după epilarea cu ceară. Dacă ai răni pe piele, erupții cutanate sau alte probleme, cu siguranță ar trebui să amâni tratamentul până când pielea este într-o stare mai bună. 

Știri similare