De ce să porți haine de lână?

Elegante și căutate pentru aspectul și calitățile lor, hainele de lâna pentru copii vor satisface pe deplin părinții preocupați de bunăstarea copilului lor. În prezent, parinții pot găsi haine de lână pentru copii din diverse categorii: salopete de lână, overall lână, jachetă din lână, hanorac lână, cagula din lână, vesta din lână, trening din lână etc.

De ce să alegi lâna?

Fibrele groase ale lânii tradiționale de oaie (27 microni sau mai mult) rețineau bine căldura corpului, dar aveau dezavantajul că sunt grele și mai ales iritante pentru piele. Dimpotrivă,  fibrele foarte fine  și ușoare ale lânii Merinos (aproximativ 20 de microni grosime) fac din aceasta o îmbrăcăminte destul de elastică, foarte confortabilă și plăcută de purtat, departe de amintirile noastre despre puloverele care ne produceau mâncărime tricotate de bunicile noastre.

Lâna,  hipoalergenică, este potrivită pentru cea mai sensibilă piele precum cea a bebelușilor, care o pot purta direct pe piele încă de la naștere. Este potrivit și pentru persoanele predispuse la eczeme.

Chiar și lâna umedă este un  izolator foarte bun, datorită aerului captat în fibrele sale. De fapt, este 80% aer, iar aerul prins într-o țesătură sau între straturi de îmbrăcăminte este secretul din spatele izolației. Izolează atât la cald cât și la rece.

Când este frig afară, reține căldura corpului – copilului tău îi ține de cald iarna. Și asta, chiar și cu o grosime subțire. Un strat subțire de lână pe corp îți va menține întotdeauna mai cald decât mai multe straturi de îmbrăcăminte din bumbac. Nu este nevoie să pui haine în straturi!

În țările scandinave, la grădiniță, copiii petrec câteva ore pe zi jucându-se afară, pe orice vreme (zăpadă, ploaie etc.). Chiar și iarna dorm afară, în saci de dormit în cărucioare. Este posibil pentru că au îmbrăcămintea potrivită. Întotdeauna un prim strat,  direct pe piele, este din lână.

Dar nu trebuie să mergi la sporturi de iarnă pentru a purta haine fine de lână. De îndată ce vremea este răcoroasă  (toamnă, primăvară devreme) este foarte plăcut să porți hainele de lână pentru copii. Cu un strat subțire, copiii și bebelușii sunt confortabili, liberi să se miște, iar părinții pot fi siguri că nu vor răci.

Acest lucru este cu atât mai important pentru bebelușii și copiii mici care, înainte de vârsta de 2 ani, nu își reglează temperatura. Sunt foarte sensibili la temperatura ambientală și la variațiile acesteia, iar corpul lor se va răci rapid în contact cu frigul. Pentru a evita riscul de hipotermie (sau dimpotrivă de hipertermie) lâna este materialul ideal datorită  proprietăților sale de termoreglare. Bebelușul nu va trebui să cheltuiască energie și să-și folosească rezervele pentru a se încălzi. Datorită lânii, își va menține temperatura de confort fără efort, indiferent de mediu. Somnul și dezvoltarea lui sunt favorizate. Hainele din lână se  spală la mașină  și se usucă rapid. Ai grijă, totuși, să urmezi instrucțiunile de spălare ale producătorului. Mai presus de toate, nu spăla niciodată lâna în apă prea fierbinte pentru că se vor micșora! Evită, de asemenea, diferențe mari de temperatură de spălare și centrifugare prea rapidă în mașină.

Știri similare