Cum îți aprinzi cărbunii de narghilea

Dacă ești nou în prepararea unei narghilea acasă, a ști cum să aprinzi cărbunii pentru narghilea în mod corespunzător este un pas fundamental. Cărbunele pentru narghilea este unul dintre ingredientele cele mai de bază, necesar pentru o narghilea bună. Există două tipuri principale de cărbuni de narghilea și diferite metode de a-i aprinde.

Înainte de a ajunge la cum să aprinzi cărbunele de narghilea, trebuie să treci peste câteva recomandări importante de siguranță. Deoarece aprinderea oricărui tip de cărbune eliberează monoxid de carbon, îți recomandăm să aprinzi cărbunii afară. Dacă dintr-un motiv oarecare trebuie să îi aprinzi în interior, cel mai bine este să deschizi ferestrele și să păstrezi întotdeauna cărbunii departe de animalele de companie.

Tipuri de cărbuni

Există două tipuri principale de cărbune pentru narghilea, și anume cărbuni rapizi și cărbuni de nucă de cocos. Cărtbunii rapizi se aprind ușor datorită acceleranților adăugați la stratul exterior al cărbunelui. Aceștia pot fi aprinși cu o brichetă simplă.

Cărbunii de cocos au devenit standardul industriei. Acești cărbuni sunt fabricați din coji de nucă de cocos măcinate și sunt ideali pentru sesiunea ta de narghilea. Durează mai mult până se aprind, dar și sesiunea de fumat va dura mai mult, produc cenușă minimă și nu adaugă niciun gust, oferindu-ți cea mai curată aromă posibilă atunci când fumezi.

Cum să aprinzi cărbunii de narghilea?

Cel mai obișnuit mod de a aprinde cărbunii de cocos este cu un aprinzător cărbuni. Evită aprinzătoarele electrice care au partea superioară plată, deoarece nu furnizează oxigen în partea de jos a cărbunelui și nu fac o treabă bună în aprinderea întregului cărbune.

Există și alte metode pentru a aprinde cărbuni, cum ar fi pe foc sau chiar pe grătar în aer liber. Acestea sunt opțiuni în funcție de locația ta de fumat, dar funcționează bine atâta timp cât te asiguri că vei aprinde complet cărbunele. De asemenea, poți achiziționa un arzător de camping care nu are gaz. De obicei, recomandăm acest lucru ca opțiune numai dacă intenționezi să îl folosești pentru camping sau alte situații în aer liber.

Cît timp durează până când cărbunii sunt aprinși complet?

Petru cărbunii rapizi durează aproximativ un minut până se aprinde complet. Odată ce cărbunele începe să se aprindă, lasă-l pe tavă până devine complet aprins apoi pune-l în centrul vasului. Dacă folosești acest tip de cărbune, asigură-te că este complet aprins înainte de a-l folosi, altfel nu va fi sigur de inhalat.

Pentru cărbunii de cocos, așează cărbunii pe arzător și pornește căldura. După aproximativ 5 minute, cărbunii vor trebui răsturnați când devin pe jumătate aprinși. Odată ce sunt complet aprinși, îi poți pune în narghilea și te poți bucura de sesiune. Din nou, asigură-te că sunt complet aprinși înainte de a începe să fumezi. Întregul proces de aprindere pentru cărbunii de cocos ar trebui să dureze undeva în jur de 8-12 minute, în funcție de dimensiunea cărbunelui. Motivul pentru care recomandăm să aștepți până când cărbunii sunt complet aprinși este că, dacă încă se aprind, nu numai că este posibil să nu fie suficient de fierbinți pentru a fi eficienți, dar ai putea, de asemenea, să inhalezi monoxid de carbon.

Știri similare